• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Kiszivárgott a Flipboard telepítője

Majdnem 2 évvel ezelőtt jelent meg kifejezetten iPad-re kitalált Flipboard nevű interaktív magazin alkalmazás, ami látványos módja volt a különböző digitális tartalmak összegyűjtésének, és tálalásának. Az iPad verziót még 2010 végén követte az iPhone és iPod Touch verzió, de bár azóta az Android platform is jelentős mennyiségű, különböző méretű eszközzel bővült, a Flipboard továbbra is csak iOS-en volt elérhető. Ez a helyzet a Samsung Galaxy S III megjelenésére időzítve változott meg.

A Galaxy S III megjelenésével együtt röppent fel a hír, hogy a Flipboard Androidos változata az Samsung új üdvöskéjén elsőként jelenik meg. Ez így is történt, de az Android felhasználóknál nem olyan egyszerű ilyen módon “bezárni” egy alkalmazást. Nem is kellett sokat várni, hogy egy tesztelésre kapott telefonról lekerüljön a telepítő, és felkerüljön az internetre; két nappal ezelőtt az XDA Developers Forum oldalán jelent meg egy bejegyzés, amiben a szerző kitett egy linket, ahonnan a Flipboard letölthető, és telepíthető a telefonunkra. Amíg hivatalosan nem jelenik meg a Play Store-ban, addig beszerezhető onnan, vagy erről a linkről.  Figyelem! A telepítéshez szükséges, hogy az eszközön engedélyezzük a telepítést külső forrásokból.

Magazinunk címlapja Téma oldal

Maga az alkalmazás telefonon és tableten is jól működik, szépen animált, jól áttekinthető felülettel rendelkezik. Persze a Flipboard több, mint egy magazinolvasó alkalmazás. Különböző forrásokból adhatunk hozzá olvasnivalót, illetve egy ingyenes fiók létrehozása után több eszközön is elérhetővé válnak a válogatott cikkek, illetve a közösségi funkciókkal az ismerőseink által megosztott tartalmakat is olvashatjuk.

Megosztás, kommetek, kedvenc További lehetőségek

A Facebook és Twitter fiókjaink “bekötésével” lehetővé válik, hogy ezeken a csatornákon is megoszthassuk olvasnivalóinkat, illetve az ezeken keletkező frissítéseket is olvashassuk a Flipboard segítségével. Az egyes cikkekhez hozzá is szólhatunk, illetve ha csak átfutjuk a címeket, és nincs időnk olvasni, akkor elmenthetjük a kiválasztott írásokat Instapaper vagy Pocket (korábban Read it Later) fiókunkkal.

Saját források hozzáadása A könyvjelző menü

A Google kicsit megkésett válasza a Flipboard-ra a Currents volt nemrég, így már válogathatunk is, hogy milyen formában szeretnénk olvasni kedvenc tartalmainkat. A verseny éleződésével mi, felhasználók járunk jól, hiszen egyre több és jobb szolgáltatást kapunk a kezünkbe.

 • Share