• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Amit megveszel, az a tied…vagy mégsem?

Tegnap óta kering egy sztori az interneten, ami bár egyelőre az iOS felhasználókat érinti, mégis érdekes kérdéseket vet fel a mobil eszközeinkre letöltött fizetős alkalmazásokkal kapcsolatban. Történt ugyanis, hogy az Electronic Arts röviden közölte a Rock Band nevű iOS játék felhasználóival, hogy május végétől nem tudnak majd tovább játszani vele, holott annak idején megvásárolták azt.

Akik annak idején megvásárolták a Rock Band című, egyébként Guitar Hero stílusú játékot, azok most nem annyira örülnek, ugyanis tegnap óta a játék indításakor az alábbi üzenet fogadja őket:

röviden, tömören

Az üzenet szerint május 31-től a játék “nem játszható tovább”. Ennyi. Az okokat innen nem tudják meg, és azt hiszem, érthető a felháborodásuk, hogy amiért korábban pénzt adtak, az tulajdonképpen nem is lett az övék. Ráadásul az alkalmazáson belüli vásárlásokkal további zenéket vehettek, amik így utólag szintén hiábavaló kiadásnak tűnnek. Bár az eset egyedinek tűnik, és más alkalmazást, illetve platformot nem érint, mégis sok kérdést vet fel a megvásárolt játékkal kapcsolatban.

Az Electronic Arts a fentiek szerint, ha úgy alakul, kihúzhatja alólunk az alkalmazásait. Arról nincs hír, hogy bárki visszatérítést kapna a már elköltött dollárjai után, illetve még furább, hogy a Rock Band jelen pillanatban is kapható az iTunes Store-ban 4,99 dollárért. Az EA Games sok játéka megtalálható Androidon is, és azt is tudjuk, hogy megvan a technikai háttér akár a telepített alkalmazások eltávolítására is. Ezek tükrében azt hiszem, jogos a felvetés, hogy kié a letöltött (és kifizetett) alkalmazás.

Az EA Games ellen egyébként is több kritika fogalmazódott meg utóbbi időkben, miszerint nem frissítik a játékaikat, illetve a beérkezett panaszok kezelésében sem jeleskednek. A legtöbb játékuk fizetős és nem is az olcsó kategóriába tartozik, de tény, hogy általában igényes darabok. Persze mindez mit sem ér, ha bármilyen okból kifolyólag egyszer csak eltűnnek.

 • Share