• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Zombie Smash – vidám zombivadászat

A zombik mindig is hálás témát jelentettek gyakorlatilag az összes médiumon. A moziktól kezdve a tévésorozatokon át a videojátékok világáig mindenütt megtalálhatók, és természetesen a mobil eszközeinkre is belopóznak. A Zynga eddig más jellegű játékokat hozott a mobil piacra, de úgy tűnik, ők sem hagyhatták ki a zombis témát. A napokban megjelent Zombie Smash korábban már létezett iOS-en, és nagy sikert aratott, nem csak a témaválasztás, hanem a stílus miatt is.

A Zombie Smash – mint általában a zombis játékok – lényege, hogy az élőholtakat legyőzzük, illetve ebben az esetben távol tartsuk biztonságosnak hitt házainktól. A módszer viszont nem mindennapos. Elsőre a Hungry Monstr nevű játék jutott róla eszembe, ahol a szörnyek rohamától kellett megvédeni egy fagylaltos kocsit úgy, hogy a közelítő teremtményeket ujjal el kellett pöckölni. A Zombie Smash lényegében ugyanígy működik, de itt sem csak ennyiből áll a játék.

Nyitókép Vegyünk hasznos holmikat

A zombik hordájának távol tartásához a sima dobáláson kívül a legkülönfélébb segédeszközök állnak rendelkezésünkre. A taposóaknák, meteor- és kőzápor, lezuhanó betontömbök, bénító gáz, falbontó golyó és kézigránát csak része a felhasználható eszközök széles skálájának, és hát szükségünk is lesz ezekre, mert a zombik csak jönnek, egyre többen és egyre nagyobbak. Különböző játékmódokat választhatunk; történet, ahol folyamatosan ismerjük meg a játék irányítását, illetve túlélő mód, ahol az egyetlen feladat, hogy a lehető legtovább álljuk a zombik rohamát. Minden elesett zombiért csillagokat kapunk, amiket már csak azért is érdemes gyűjtögetni, mert ezekért cserébe vásárolhatunk további célszerszámokat küldetésünkhöz.

A ház, amelyet védünk Egy éjszakát már túléltünk

Amitől a játék igazán élvezetes lesz, az az élethű fizika, amivel a zombik reagálnak, ha felrepítjük, földhöz vágjuk őket, vagy épp elsodorja őket egy hatalmas falbontó golyó. Ezenkívül, bár állítható, hogy mennyire legyenek véresek a jelenetek, mégsem túl durva, sőt inkább vicces, ahogy mindenáron megpróbálnak a házba bejutni, akár talpon, akár kúszva. Ha nem esnek elég nagyot, akkor bizony felkelnek, és folytatják útjukat. További extra az ún. Sandbox mode, ahol saját magunk állíthatjuk össze az eszköztárat, és határozhatjuk meg, melyik fajta zombiból mennyi támadjon. Amolyan gyakorlópálya ez, ahol az éles bevetésekhez kísérletezhetjük ki a stratégiánkat.

Támad a horda Védekezünk, ahogy tudunk

A téma ellenére kifejezetten szórakoztató, és szépen elkészített játékról van szó. A játék fizetős, de az Androidos megjelenés alkalmából csak 99 cent az ára, később pedig 1,99 dollárért szerezhetjük be. Cserébe viszont tetemes mennyiségű helyet, mintegy 80 MB-ot felfal az eszközünk háttértárából. A Zombie Smash tipikusan az a játék, amivel az ember nem órákon át játszik – bár könnyen belemerülhetünk az újabb és újabb hullámokba -, hanem inkább alkalmanként vág rendet a zombik seregében.

Név: Zombie Smash
Honlap: http://zynga.com/
Ár: 0,99 dollár (később 1,99)
Értékelés: 4,6
 • Share