• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Radiant Defense – a torony védelmében

A  Tower Defense típusú játékok nagyon hosszú múltra tekintenek vissza, számtalan változatuk elérhető online, flash-játék formájában, és a mobil platformokon is. Az egyre erősebb hardverrel felszerelt eszközök lehetővé teszik az összetettebb, szebb grafikával elkészített játékok futtatását, és a fejlesztők élnek is ezzel a lehetőséggel, a felhasználók nagy örömére. A torony-védelmezés műfajának egy szemet gyönyörködtető darabja a Radiant Defense, ami ma jelent meg a Play Store-ban.

A név ismerősen csenghet, hiszen a Hexage nevű fejlesztő csapat jóvoltából játszhattunk korábban a Radiant nevű játékkal, ami több stílust ötvözött, és kifejezetten szépre sikerült. A Radiant egyik érdekessége, és pozitív vonása volt, hogy történetet szőttek a játék köré, és ezt a történetet most a Radiant Defense-be is átültették. A Tower Defense típusú játékok nagy vonalakban arról szólnak, hogy adott egy bázis, vagy torony, amit ez ellenség el akar foglalni, a mi feladatunk pedig az, hogy az utat különböző típusú fegyverekkel szegélyezve védjük meg a hullámokban betörő ellenségtől. Innentől már az egyes játékok nagyban eltérhetnek, környezet, fegyverek, és ellenségek tekintetében egyaránt.

Terjedelmes leírás a játékon belül

A Hexage a Radiant-ben megismert lényeket használja fel, és az űrbe helyezi az invázió helyszínét. A történet ott kezdődik, hogy a doki meghívására megérkezünk a helyszínre, és megtudjuk, hogy invázió készül, de ezt persze nem hagyhatjuk annyiban, és mindent el kell követnünk a torony – ebben az esetben egy világító spirál – védelmében. Innentől lépésről lépésre megismerhetjük a játék használatát, az egyes kezelőelemektől elkezdve a taktikai tanácsokig. Itt próbálhatjuk ki a fegyvereket, és megismerkedhetünk a legfőbb gonosszal is, aki az egész inváziót irányítja.

A történet folytatódik...

Az egyes fegyvereket fejleszthetjük, hogy nagyobb hatótávolságúak és nagyobb tűzerejűek legyenek. A fejlesztés és a fegyverek kihelyezése persze pénzbe kerül, amit pedig az egyes ellenségek kilövéséért kapunk. Egy-egy inváziós hullám közben is fejleszthetünk a fegyvereken, hiszen az egyre erősödő támadásokhoz , és egyre komolyabb támadókhoz alkalmazkodni kell.

Minden oldalról védekezünk

A Radiant Defense ingyenesen, reklámmentesen letölthető a Play Store-ból, de sejthető, hogy nem ússzuk meg ennyivel. A játékon belül In-App-Purchase, vagyis az alkalmazáson belüli fizetéssel lehetőségünk van további extra kiegészítőket vásárolni, hogy még sikeresebben állhassuk a sarat az ellenség támadásaival szemben.

Extra fegyverzetek...

...amik pénzbe kerülnek

Már egy rövid teszt után is látható, hogy a Hexage csapata megint egy szépen kivitelezett játékot adott a kezünkbe, amit bármikor elővehetünk egy hosszú utazás, vagy unalmas perceink közepette, és mindig remek kikapcsolódást fog nyújtani a műfaj kedvelőinek.

Név: Radiant Defense
Honlap: http://www.hexage.net
Ár: Ingyenes (in-app-purchase)
Értékelés: -
Értékeld a bejegyzést:
GyengeElmegyNem rosszTetszikNagyon jó (még nincsenek szavazatok)
Loading...
 • Share