• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Viszlát Market, helló Play!

A Google a mai nappal átkeresztelte a webes Android Marketet, de nem csak a név változott, hanem láthatóan egy összevont gyűjtőhely készül, ahol egy helyen találhatók meg alkalmazások, zenék, filmek és könyvek. Akinek egy kis Apple iTunes utóérzése van, az nyilván nem téved nagyot, de be kell látnunk, hogy logikus lépés a különböző típusú, és különböző eszközökön “fogyasztható” tartalmak centralizált elérhetővé tétele.

Bár a weboldal már él, az alapvető funkciók bemutatásán túl nem sok változás látható, és a “GO TO GOOGLE PLAY” link is az új logóval ellátott Android Marketre visz, ahol jelenleg csak az eddigi tartalom, tehát az alkalmazások találhatók, mégis roppant tetszetős az út, amin a Google egy újabb lépést tett.

Az “új” funkciókat bemutató oldal alapján azt kapjuk majd, amire a legtöbb Android felhasználó már régóta vágyott; filmek, zenék, könyvek és mobil alkalmazások elérhetőségét, szinkronizálási lehetőséget, és persze vásárlást – bármilyen készüléket használunk is épp. A vásárlás persze valószínűleg még várat magára, legalábbis ahogy a Google hozzáállását ismerjük a “kisebb” piacokkal szemben, Magyarországon még várni kell kicsit. A Play-en található tartalmak megosztására természetesen ott lesz a Google+, illetve egyéb alkalmazások, amiket a készülékeinken használunk.

A Google Devoper Blog tanúsága szerint a mai nappal elkezdődik a 2.2-es illetve ennél magasabb verziószámú Androidot futtató készülékek frissítése, és ezáltal a jelenleg meglévő alkalmazások cseréje. Akinek ilyen készüléke van, figyeljen a frissítésekre, és ossza meg tapasztalatait.

A Play elindításával a Google egy újabb lépést tett az egységesebb tartalom-szolgáltatás felé, és bízzunk benne, hogy minél hamarabb minél többen elérhetjük majd a felkínált szolgáltatásokat.

 • Share