• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Automatikus képfeltöltési funkció a Dropboxtól

Előző írásomban a Dropbox egyik riválisának számító Box új klienséről, illetve a korlátozott ideig tartó akcióról volt szó, de látható, hogy a Dropbox fejlesztői sem ülnek a babérjaikon, hiszen az Androidos kliens legutóbbi frissítésével egy hasznosnak tűnő új funkciót kapott az alkalmazás. Ezentúl a telefonnal készített fotóinkat és videóinkat automatikusan feltölthetjük a Dropbox tárhelyünkre, így akár azonnal elérhetővé tehetjük azokat bárhol, sőt ehhez még további ingyenes tárhelyet is kapunk a Dropboxtól.

A Dropbox háza táján ugyancsak felpörögtek az események, hiszen a mobil alkalmazás frissítése csak egy része az újdonságoknak. Az asztali számítógépekre szánt kliensen kívül a weboldal megújítása is folyik, hogy a felhasználók még kényelmesebben, és egyszerűbben kezelhessék online tartalmaikat.

Az Androidos kliens kétségkívül legérdekesebb újítása a fotók és videók azonnali feltöltésének lehetősége. A frissítés telepítése utáni első indításkor a kliensben pár lépéssel beállíthatjuk a funkciót, hiszen nem kötelező a használata. Amennyiben viszont használni szeretnénk, eldönthetjük, hogy csak WiFi hálózaton, vagy mobilneten is menjen a feltöltés, illetve megadhatjuk, hogy a már meglévő képeinket is szeretnénk-e feltölteni. Ha ez utóbbira rábólintunk, akkor egyből meg is kezdődik a képeink feltöltése, épp ezért, ha már több kép van a telefonon, érdemes WiFi hálózaton megejteni az első kört.

Az automata feltöltés beálltásai Meglévő képek feltöltése

Aki sokat használja a telefon kameráját, az joggal kérdezheti, hogy mennyi képre elegendő a Dropbox tárhelye. Erre a fejlesztők is gondoltak, ezért az automatikus feltöltés bekapcsolásával, és első használatával 500 MB plusz tárhelyet kapunk, ami a további használat során 3 GB-ig növelhető. Ezzel a megoldással elérhetjük, hogy kisebb memóriakártya, vagy belső tárhely esetén ne kelljen a telefonon tárolni az alkalmanként nagyra növő képgyűjteményt, illetve a telefon esetleges elvesztésével sem tűnnek el addig készített képeink.

Az automatikus feltöltést természetesen bármikor kikapcsolhatjuk a kliens beállításaiban, és a feltöltés módját (csak WiFi vagy WiFi és mobilnet) is módosíthatjuk.

Véleményem szerint továbbra is a Dropbox a legelterjedtebb, és legkiforrottabb szolgáltatás, ami online tárterületet kínál, de ezt mindenki döntse el maga a szükségletei és szokásai alapján. Az mindenesetre tény, hogy a felhasználók kényelmét, és igényeit mindenképpen szem előtt tartják.

 • Share