• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Védd a fagyit! – Hungry MonstR

A szörnyek földjén a fagylalt nagy kincs. Minden szörny szereti a fagyit, és persze szeretne minél többet megkaparintani belőle, így amint feltűnik a fagylaltos kocsi, a szörnyek megrohamozzák, hogy rátegyék mancsukat a hűvös nyalánkságra. Ez alapszituációja a Blowfish Studios játékának, ami néhány napja jelent meg az Android Marketen. Bár manapság minden játékra ezt mondják, de a Hungry MonstR tényleg elég addiktív, és minden megvan benne, hogy bekerüljön a kedvenc játékok közé.

A játékban a mi feladatunk, hogy a színes szörnyeket (MonstR) a lehető legtovább tartsuk távol a fagylaltos kocsitól. Ezt úgy tehetjük meg, hogy az egyes szörnyeket a színüknek megfelelő csövekbe dobáljuk, amik aztán felszippantják őket. Ha véletlenül nem megfelelő csőbe pöccintjük a szörnyeket, akkor beszorulnak, és amíg ki nem szabadulnak, elzárják az utat a többiek elől. A játék során különböző segédeszközök jelennek meg, amikkel hatékonyabban védhetjük a fagyit, így például egy üllő, ami egy színből az összes szörnyet kilapítja a pályán, vagy a szivárvány, amivel a csövek egy időre szivárványszínűvé válnak, és amíg ez tart, addig a szörnyeket színtől függetlenül bármelyik csőben eltüntethetjük.

Ilyen, és ehhez hasonló segédeszközöket bizonyos sorozatokkal érdemelhetünk ki. A szivárvány eszközt például az ún. dupla szivárvánnyal (double rainbow), amit úgy érhetünk el, hogy a szörnyeket valamelyik irányban körben haladva kettesével tüntetjük el. Ha ugyanígy körben haladunk, de csak egyesével, akkor az egy “sima” szivárványt ér. Ezen kívül lehet három- és négyszeres szivárványt is elérni, amikért mind extra pontok járnak. Három nehézségi fokozat van, és minden fokozatban kétféle játékmódban próbálhatunk szerencsét. Az egyik, a kb. 3 perces MonstR Frenzy, amiben három nagyobb hullámban érkeznek a szörnyek, és ha túléltük, akkor arany fagylaltot kaphatunk díjként. A másik mód az Endless Rainbow, amikor nem az idővel kell küzdenünk, hanem minél tovább kitartani a szörnyek támadása ellen. Minél magasabb a nehézségi fok, annál több pontot szerezhetünk, de természetesen annyival több szörnyet kell távol tartanunk a fagyitól.

A játék nagyon jól kihasználja a telefonok adottságait,így például egyszerre több szörnyet is eltüntethetünk a multitouch képességeknek köszönhetően, és már a nagyobb kijelzőkön, tehát tableteken is remek kikapcsolódást nyújt a játék. A grafika nagyon aranyos, a jól eltalált hanghatásokért, és a zenéért pedig az a Matthew Brown felel, akinek a nevéhez többek között a Wallace és Gromit vagy a Prince of Persia játékok zenéi is köthetők. A Hungry MonstR használatához 2.0.1 vagy ennél magasabb verziószámú Android szükséges, és bár a telepítő 14 MB mérető, a játék 2.2-es Android felett automatikusan az SD kártyára települ. A letöltésért ugyan fizetnünk kell, de a játék ára mindössze 1 ausztrál dollár, ami nem egészen 200 forintnak felel meg.

Név: Hungry MonstR
Honlap: http://www.blowfishstudios.com/
Ár: 1 AUD ( kb. 200Ft)
Értékelés: 4,2
 • Share