• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Nagy testvér kis alkalmazásban – Pingdom

Aki egy, vagy több weboldalt tart fenn, az jól tudja, milyen fontos az állandó jelenlét, illetve azzal is tisztában van, hogy az oldal(ak) elérhetőségét figyelni nem egyszerű feladat. Erre nyújt megoldást a Pingdom nevű szolgáltatás, aminek segítségével folyamatosan monitorozhatjuk weboldalunk, vagy oldalaink elérhetőségét. Megfelelő beállítások után a Pingdom automatikusan jelzi, ha a weboldalunk elérhetetlen, illetve megjegyzi a hibakódot, majd ha újra él a kapcsolat, azt is jelzi. A weboldalon már régóta látható a link az iTunes App Store-hoz, de a mai nappal az értesítéseket már Androidon is figyelemmel kísérhetjük a Pingdom dedikált alkalmazása segítségével.

A Pingdom ingyenes és havi előfizetéses konstrukciókat is kínál a felhasználóknak. Az ingyenes regisztrációval egy weboldal rendelkezésre állását kísérhetjük figyelemmel, míg a Basic csomaggal ez a szám már 5-re növekszik, a Business csomagban pedig már akár 30 oldalt is regisztrálhatunk. Ez utóbbi két csomag ára havonta 9,95 illetve 39,95 dollár. Amennyiben elegendő egy oldal megfigyelése, akkor is rengeteg beállítási lehetőségünk van, és részletesen testre szabhatjuk a megfigyelést, és az értesítéseket egyaránt.

A mobil alkalmazás teljes kihasználásához szükség lesz a megfigyelni kívánt weboldal adatainak megadása után az Androidos értesítések bekapcsolására. Ehhez belépés után a baloldali menüben válasszuk ki a Checks pontot, majd a megfelelő oldal sorában az Edit felirat alatt kattintsunk a középső ikonra. Ekkor a három paneles beállítási lapon a 3. panelen találjuk meg az értesítési lehetőségeket, ahol bekapcsolhatjuk az Android melletti jelölőnégyzetet.

A weboldal beállításai után máris használatba vehetjük a mobil alkalmazást, ami ugyan nem túl funkciógazdag, de a célnak tökéletesen megfelel. Az első indításkor be kell lépnünk a regisztrált email címünkkel, és jelszavunkkal, aztán pedig válogathatunk a beállított weboldalak között. A megfelelőt kiválasztva láthatjuk az aktuális időszakra a válaszidőket (response time), a rendelkezésre állást (uptime) és a kieséseket (downtime) diagram formában, valamint az aktuális beállításokat az adott weboldallal kapcsolatban. Ezeket módosítani csak a weboldalra bejelentkezve tudjuk, tehát a mobil alkalmazással csak megfigyelni tudunk. A diagramok időintervallumát is tudjuk módosítani, ehhez használjuk a Date gombot, és válasszunk az ott található lehetőségek (heti, havi, féléves, éves) közül.

Weboldalak listája Válaszidők Rendelkezésre állás

A weboldalak listájánál a menü gombbal további funkciókat is elérünk, így a kijelentkezést, illetve a beállításokat is itt találjuk. Ez utóbbi oldalon azt adhatjuk meg, hogy a beállított weboldalak közül melyiket szeretnénk látni a kezdőlapon, illetve az értesítéseket kapcsolhatjuk be. Itt a megfelelő regisztrációt kell megjelölni, illetve a fentebb leírt módon a weboldalon bekapcsolni az értesítéseket.

Kiesési idők Beállítások listája Megjeleníteni kívánt weboldal(ak)

A Pingdom mobil alkalmazása egyszerű, de szépen kidolgozott kezelőfelülettel rendelkezik, és használatához szükség van aktív internetkapcsolatra, hiszen az adatokat a szolgáltatás weboldaláról kéri le. Az alkalmazás ingyen elérhető az Android Marketen, és talán a legegyszerűbb módja, hogy folyamatosan képben legyünk a weboldalunk elérhetőségével kapcsolatban.

Név: Pingdom
Honlap: http://pingdom.com/
Ár: Ingyenes
Értékelés: -
 • Share