• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Honeycomb tabletek – Flash nélkül?

A nemrég bemutatott, szép új Honeycomb-ot futtató Androidos tabletekre már most nagyon sokan fenik a fogukat. A bemutatók alapján valóban kívánatosak, de a tegnap felröppent hír egy kicsit tompított ezen a fényen. Történt ugyanis, hogy bár a Motorola Xoom várva várt, február 24-i értékesítése itt van a küszöbön, mégis a beharangozón a figyelmesebb szemlélők egy érdekes részt találhatnak, ami apró betűkkel ugyan, de ott szerepel alul. Ez az apróbetűs rész így szól:

“Adobe Flash Expected Spring 2011”

Vagyis az Adobe a Honeycomb-ra optimalizált, 10.2-es verziójú Flasht-t csak tavaszra tudja biztosítani. Akiben ennek hallatán felvillannak az iPhone, majd az iPad megjelenésekor felemlegetett Flash-hiány képei, és az ezt követő hosszas csatározás, az majdnem jó nyomon jár. Persze ez nem végleges állapot, mégis úgy gondolom, hogy a nagy előkészítéshez, és beharangozáshoz képest ez elég csúnya hiba.

Az Adobe természetesen egyből reagált, és biztosította a jövendőbeli felhasználókat, hogy az idén megjelenő tabletek közül a Motorola Xoom felhasználói fogják leghamarabb megtapasztalni a Flash támogatását. Ez az elsőként kiadott készülékekre OTA (Over The Air) frissítés formájában fog megérkezni, a későbbi sorozatok pedig már előre telepített Flash lejátszóval érkeznek. A Flash nélkül érkező készülékek tulajdonosainak az Adobe közleménye szerint “néhány hetet” kell várni. Sajnos az ilyen homályos időpontok már-már megszokottnak minősülnek ilyen körökben, pedig az a néhány hét sok bizonytalan vásárlót eltéríthet majd.

Forrás: Engadget

 • Share