• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Open Source 2011 – Technológiák harca

A fenti címmel rendez technológiai konferenciát az IDG Magyarországi Médiaszolgáltató Kft. közismert márkája, a Computerworld február végén, aminek keretében – ahogy a címből is sejthető – a nyílt forráskód témája kerül terítékre. Az előadások első számú célközönsége a kormányzati-önkormányzati és a vállalati szféra lesz, de a fejlesztők számára is érdekes információkat, illetve lehetőségeket tartogat az esemény. Az idei Open Source  konferencián kerül sor a 2011 Open Source Prokjetje pályázat díjátadójára is.

“A nyílt forráskódú megoldások kihasználtsága hazánkban még mindig nem érte el azt a szintet, melyet a benne rejlő üzleti és technológiai potenciálok indokolttá tennének.”

Ezzel a gondolattal indul a konferencia beharangozója, amelynek az Aréna Plázában a Cinema City ad otthont, és az érdeklődők egy ingyenes regisztrációval tudnak jelentkezni. A konferencia három nagyobb részre oszlik majd, a kormányzati-önkormányzati, a vállalati és a fejlesztői szekcióban hangzanak el előadások. A tervezett témák között olyanok szerepelnek, mint például az operációs rendszerek, az alkalmazásfejlesztés open source alapokon, vagy az open source és a biztonság kérdései, illetve mindhárom szekcióban a meghirdetett témákon kívül kötetlen kerekasztal beszélgetésre is lehetőség nyílik.

A Computerworld a konferenciával egy időben egy évenként megrendezendő pályázatot is útjára indít 2011 OPEN SOURCE PROJEKTJE címmel. Ennek célja az open source termékek fejlesztésével, forgalmazásával, terjesztésével foglalkozó vállalkozások munkájának elismerése, valamint a nyílt szabványokon alapuló termékek népszerűsítése. Az pályázat első nyertesét, aki a díjon kívül a szakmai lapok, és az online hírcsatornák figyelmét is megkapja, a februári Open Source konferencia végén hirdetik ki.

Az Open Source konferencia részletes programja, és további információk ezen az oldalon, a 2011 OPEN SOURCE PROJEKTJE pályázat részletei pedig itt találhatók.

 • Share