• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Játékos kedv – heti apró

A heti apró eheti kiadása egy kicsit könnyedebb hangulatban készült. A szabadidőnk elűzésére számtalan jobbnál jobb játékot találunk a marketen, és szinte minden nap jelennek meg újak, szóval van választék. Ezen a héten az újonnan megjelenő játékok közül szemezgetünk, különböző kategóriákban. Szó lesz a Google hosszú idő után frissített Goggles nevű alkalmazásának érdekes funkciójáról, földi- és légi csatározásról, illetve ügyességi autózásról is. A leírások előtt még egy szolgálati közlemény: a heti apró rovat péntekről a hétvége későbbi részére költözik, hogy a heti hírek, újdonságok körébe a pénteken, vagy akár szombaton megjelenő alkalmazások is belekerülhessenek. Most pedig lássuk az eheti adagot.

Google Goggles

A Google még az Android korai időszakában adta ki a Goggles nevű alkalmazását, aminek a segítségével a telefon kameráját használhatjuk olyan feladatokra, mint a termékek vonalkódjának, vagy logójának beolvasása, majd ez alapján webes keresés indítása, képek, híres épületek felismerése. Most a Google kiadott egy frissítést az alkalmazáshoz, amiben egy érdekes újdonságot mutattak be. A Goggles legfrissebb verziója ugyanis nem csak felismeri a lefényképezett sudoku rejtvényt, de egy gombnyomásra meg is oldja. Igaz ugyan, hogy nem mindig ismeri fel a konkrét feladványt, de néhány próbálkozás után rá lehet találni, hogyan fényképezzük úgy, hogy megfelelően felismerje, és ekkor a találati lista előtt megjelenik a Solve (Megoldás) gomb, amivel megkapjuk a hiányzó számokat. Érdekesség, hogy ha már írtunk bele számokat a papíron, akkor is csak a nyomtatott számokat mutatja a fényképezés után.

Mini Squadron Special Edition

Aki szereti a légicsatát, annak biztosan tetszeni fog a Mini Squadron című játék. Ebben egy kis repülővel kell csatáznunk a többi gép ellen, és az egyszerűnek tűnő feladat ellenére nagyon hamar rá lehet érezni a hangulatára, és hosszú időre biztosít szórakozást. Nagyon könnyű megtanulni az irányítást, és hamar azon kapjuk magunkat, hogy az ellenséges gépek újabb és újabb hullámát várjuk. Ahogy egyre több ellenfelet szedünk le, a kapott pontokért egyre újabb és egyre jobb gépeket kapunk, de persze szükségünk is lesz ezekre, hiszen az ellenfelek is egyre keményebbek lesznek. A többi gépen kívül különféle extrák is röpködnek a levegőben, amiket elkapva szuperfegyverekre, plusz sebességre, vagy akár újabb életre tehetünk szert. A Mini Squadront ingyenesen kipróbálhatjuk, és ha tetszik, akkor érdemes beruházni a teljes verzióba.

A Mini Squadron most egy különkiadással jelentkezett, ami ugyan fizetős, de jelenleg akciós áron, 0,99 dollárért juthatunk hozzá. A Special Editon rengeteg új gépet tartogat, és igazi extraként lehetőségünk van egymás elleni játékra is, igaz, csak wifi hálózaton. Ezen kívül OpenFeint támogatással is rendelkezik, így online is követhetjük az elért eredményeket.  A játék hangulata nagyon jó, a grafika szép, tehát mindenképpen ajánlom kipróbálásra.

Jet Car Stunts Lite

Autós akrobatika. Talán így lehetne leírni azt a kategóriát, amibe például az asztali gépen a Trackmania is tartozik. Egy autóval kell a különböző ugratókkal, és egyéb akadályokkal tűzdelt pályán végigmennünk. Ebben a kategóriában indul a héten megjelent Jet Car Stunts című játék, ami ingyen kipróbálható, és fizetős teljes verzióban érhető el a marketen. A játék nagyon hasonlít az imént említett Tranckmania-ra, hiszen itt is egy gyors autóval kell végigszáguldanunk a pályákon, de annyiban különbözik, hogy itt magasan az égben vannak a pályák, és bizony időnként röptetni kell a járgányt.

A játékban van külön oktató szakasz, amiben az autó irányításával ismerkedhetünk meg, és mindenképpen ajánlatos végigmenni ezen, hiszen nem minden egyértelmű, és szokni is kell az irányítást. Ez nem is olyan egyszerű, hiszen a telefon döntésén kívül négy kijelzőgombot (gyorsítás, hátramenet, rakétahajtás, kézifék) is kell kezelni. A játék kinézete kicsit egyszerűnek tűnik, de a 3D-s környezet kezelése elég jól sikerült, és ha a kezelést megszokjuk, akkor a játék maga úgyis feledteti a minimalista környezetet. Az ingyenes verzióban 8 pályát próbálhatunk ki, az oktató szakaszon kívül két játékmódban. Egyikben az idő ellen küzdhetünk (Time Trial), a másikban pedig “mindössze” végig kell menni a pályákon (Platforming), ami azért nem is olyan egyszerű feladat, hiszen a pályák egyre nehezednek. A fizetős verzióban 25 Platform és 11 Time Trial pálya vár ránk.

Gun Bros Beta

A Commodore 64 idejéből származó klasszikus, a Commando jutott eszembe, amikor megláttam a héten publikus béta fázisba lépő Gun Bros-t. Persze a C64-es grafikától már messze vagyunk, és a játék is összetettebb. Itt két testvérrel harcolhatunk vállvetve a legkülönbözőbb idegenek ellen. Kettőjük közül természetesen egyiküket irányíthatjuk, de a testvérpár másik tagja szorosan követ minket, és segít tizedelni az ellent. A likvidált ellenfelekért cserébe a ritka Xplodium nevű ásványt kapjuk aminek a segítségével még erősebb fegyverekre tehetünk szert. A játék során különböző szuperfegyvereket, és extrákat használhatunk, és több bolygón keresztül bizonyíthatjuk rátermettségünket.

A Glu Mobile a marketen található leírás alapján az elkövetkező hetekben adja ki a játék első végleges verzióját, addig viszont előfordulhatnak váratlan események. Én a próba alatt ugyan nem találkoztam ilyenekkel, de azért érdemes ezt észben tartani, mint ahogyan azt is, hogy – amint a többi Glu által kiadott játék is – telepítés után további 80 MB adatot kell letöltenünk, tehát forgalomkorlátos netkapcsolat esetén érdemes inkább wifit választani az első indításnál. A játék grafikájában nem csalódnak azok, akik ismernek több Glu kiadványt, a zene és általában a hangulat nagyon jól illik a játék jellegéhez. A Gun Bros Beta ingyenesen letölthető a marketről.

 • Share