• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Honeycomb – az Android mézédes jövője

Hihetetlen pörgés van a napokban folyó Consumer Electronics Show-n (CES) Las Vegas-ban. Rengeteg új eszközt mutatnak be, és a 4 napos esemény újdonságait felsorolni is nehéz. Természetesen – ahogy ez már az előző év vége felé sejthető volt – a különböző tabletek körül van a legnagyobb nyüzsgés, és bár a Gingerbread megjelenése óta is alig telt el pár hét, máris képet kaphattunk az új Android verzióról, ami főleg ezekre a készülékekre fókuszál. A Honeycomb-ot (amely végül mégis a 3.0-ás verziószámot takarja) tegnap mutatta be a Google, és azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy nagyon látványos képet fest az Android jövőjéről.

Az alábbi videóból egyértelműen kiderül, hogy a Google korábban jelzett törekvése, miszerint a Froyo utáni verziókban nagy hangsúlyt fektet a kezelőfelület megújítására, remekül sikerült. Az egész működés sokkal simább, amiben nyilván nagy szerepe van a Honeycomb-ot futtató eszközök megnövekedett teljesítményének is. A Google kicsit rejtélyesen “holografikus”-nak nevezte a kezelőfelületet, amivel nem is lőtt nagyon fölé. Új widgetek, frissített értesítési rendszer, és egyértelműen tabletekre optimalizált alkalmazások, mint a GMail, a Maps, és a jelentősen feljavított böngésző is látható a videón. Ezen kívül újdonságként láthatjuk az e-book olvasót, amivel a Google által elérhetővé tett több, mint 3 millió elektronikus könyv közül válogathatunk, illetve a videótelefonálást is a megújult Google Talk segítségével.

Érdemes figyelni az újonnan megjelenő eszközökre, hiszen hihetetlen választék elé nézünk, és ha csak az újonnan bemutatott készülékek egy része elér Magyarországra, akkor is bőséges választék áll majd rendelkezésünkre, hogy az Android élményt egy új szintre emelhessük.

Forrás: Google Mobile Blog

 • Share