• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Mutasd a telefonod! – Zoszko

Régen volt már, hogy a felhasználó mondhatta el, milyen alkalmazásokat tart a telefonon. Az Android alkalmazások piaca folyamatos mozgásban van, fejlődik, egyre több és egyre jobb alkalmazásokat találunk a Marketen, de igazán az a lényeges, hogy a mindennapok során melyek azok, amiket ténylegsen érdemes használni, és ezt legkönnyebben a többi felhasználótól tudhatjuk meg. A mostani interjúalany @Zoszko, azaz Kobolák Zoltán, akinek blogjában a legkülönbözőbb tech-témákban olvashattok bejegyzéseket.

Milyen készüléket használsz, és mióta?

Egy HTC Desire HD-t használok közel másfél hónapja. Elég macerás volt ezt még akkor beszerezni, de szerencsére sikerült az első darabok egyikéből megkaparintanom ezt a gyöngyszemet.

Milyen telefonról váltottál Androidosra?

Két évig egy 8GB-os Nokia N95-öt nyúztam ami valljuk be, ma már nem egy versenyképes okostelefon.

Mik a leggyakrabban használt funkciók a telefonon, és ezekhez milyen alkalmazást használsz?

Bármilyen hihetetlen is ez a mai világban, de legtöbbször telefonálok. Erre a gyári alkalmazás – ami lecserélhető – tökéletes. Az összes ismerősünket egy helyen látjuk szolgáltatásfüggetlenül, legyen az Twitter, Facebook, Gmail. A többi időt általában internetezéssel (OperaMini vagy a gyári böngésző) és Twitterezéssel töltöm. Az utóbbihoz egy TweetDeck nevű alkalmazást használok, mely az összes (nagyobb) közösségi oldal integrációjával rendelkezik. Ennek segítségével egy alkalmazásból tudok Twitterezni, Facebookozni stb.

Szoktál-e játszani a telefonon, és ha igen, mivel?

Be kell vallanom én a számítógépes játékok nagy rajongója vagyok, tehát nem igazán szoktam a telefonom ezzel kínozni, de természetesen most is megtalálható rajta több játék is. Itt érdemes megemlíteni egy elég egyszerű pasziánsz játékot, a Solitaire-t valamint egy 3×3-as amőbát, a Tic Tac Toe-t.

Van-e olyan alkalmazás, amit kifejezetten ajánlanál másoknak?

A TweetDeck-et akárcsak kipróbálás erejéig mindenkinek. Egy TaskKiller program sem árthat, mert a háttérben futó alkalmazások észrevétlenül megölik az akkut. Aki esetleg komolyabb matematikai számításokat is végez (vagy ne adj isten lusta), annak a handyCalc az egyszemélyes megoldás, egyenletmegoldó, grafikon rajzolás, stb.

Van-e olyan alkalmazás, amit nem ajánlasz másoknak?

Igazából amiket a Market-ről tölt le az ember, azokat a programokat átnézik (elvileg), így nem okozhatnak különösebb galibát. Persze fő az óvatosság!

Milyen alkalmazást telepítettél legutóbb a telefonra?

A jól ismert Urban Dictionary androidos verzióját. Maga a tartalom valamint az app kivitelezése sem mondható hétköznapinak.

 • Share