• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Tervezett leállás a Market fejlesztői oldalán

A regisztrált Android fejlesztők tegnap kaptak egy értesítőt, miszerint az Android Market fejlesztői felületén (Android Market Developer Console) tervezett leállás lesz magyar idő szerint csütörtökön 19 órától pénteken éjjel 1 óráig. Több Android témájú oldalon egyből megindultak a találgatások, hogy vajon ez a karbantartás már előkészület lehet a küszöbön álló Android 2.3 Gingerbread érkezésére, vagy csak egy kisebb “rendrakás”, ahogy az Android Fejlesztői blogban olvasható utalás következtetni engedi.

Az utóbbi esetben is érdekes dolgok várhatók, hiszen az Android Fejlesztői blogon korábban megjelent írás alapján újabb változások várhatók az Android Marketen. Ebben a bejegyzésben Tim Bray, a Google Androiddal foglalkozó fejlesztői csoportjának tagja összegezte a Market nyár óta bevezetett fejlesztéseit, majd az írás végén megjegyezte, hogy további nagyszerű fejlesztések várhatók, ezért érdemes figyelemmel kísérni a fejleményeket.

A “rendrakás” témával kapcsolatban a Fejlesztői blog az alkalmazások frissítésére hívta fel a figyelmet, illetve arra, hogy érdemes a feltöltött alkalmazásokat olyan irányban is fejleszteni, hogy a jövőben kiadásra kerülő eszközök széles választékát futtathatók legyenek. Ilyen szempontból vizsgálják felül a Marketen található alkalmazásokat, előkészítve ezzel a terepet az érkező újítások számára.

Ezen a ponton elérkeztünk oda, hogy a Market várható újításai, és általában a Market körüli mozgolódás minden valószínűség szerint a Gingerbread előszeleként fogható fel. Hétfőn, a Web 2.0 konferencián Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója röviden annyit mondott, hogy a Gingerbread “néhány héten belül” érkezik, ami a megjelenést immár inkább december elejére valószínűsíti.

A tegnap bejelentett tervezett leállás egyébként csak a Market fejlesztői oldalát érinti, tehát a végfelhasználók számára elméletileg semmiféle fennakadást nem fog jelenteni. Az új funkciók bejelentése pedig – ahogy az tavasszal a Froyo esetében is volt – nyilván a Gingerbread hivatalos színrelépésével egy időben történik majd.

Forrás: Android Police

 • Share