• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Videohívás funkcióval érkezhet a Gingerbread

Az Android 2.2 Froyo lassan kezdi meghódítani a készülékeket, folyamatosan hallani híreket, hogy az újabb telefonokra érkezik a hivatalos frissítés. A Froyo május 20-i bejelentése óta viszont már lassan 5 hónap eltelt, így ha a Google tartja az eddigi nagyjából 6 hónapos frissítési ütemet, akkor sejthető, hogy hamarosan jön az Android következő, a Gingerbread névre keresztelt verziója. Ezt a sejtést látszik alátámasztani az AndroidPolice oldalán tegnap megjelent hír, ami még állításuk szerint pletyka szinten van, de az általuk megbízhatónak nevezett forrás alapján könnyen lehet, hogy igaz.

A hír szerint a Ginderbread fejlesztői környezet (SDK) jövő héten debütál a fejlesztők körében. Ennek birtokában betekintést nyerhetünk majd a Gingerbread újításaiba, illetve az SDK-val érkező emulátor segítségével megláthatjuk, milyen is lesz a Gingerbread, aminek még a verziószáma sem biztos, a találgatások szerint 2.3, 2.5, vagy akár 3.0 is lehet.

Konkrét funkciók még nem ismertek, de az AndroidAndMe oldal szerint az egyik fő újítás a videohívás lehetősége lesz. Az első két kamerás Androidos készülék a HTC EVO 4G volt, de az akkori fejlesztői környezetben nem szerepeltek olyan funkciók, amik ezt támogatták volna. Ha a Gingerbread valóban tartalmazza a videohívás lehetőségét, akkor rövid időn belül kihasználhatóvá válnak az előre néző kamerák az újabb Androidos készülékekben, hiszen a Google Talk segítségével már most is kezdeményezhetünk videohívásokat.

Az eddig kiszivárgott hírek szerint a Gingerbread már az újabb készülékek képességeihez igazodik, ide értve a táblagépeket is, amikből utóbbi időben több is megjelent. A nagyobb felbontások, illetve erősebb processzorok támogatása elengedhetetlennek tűnik az Android jövőjéhez, hiszen egyes gyártók kifejezetten a Gingerbread-re várnak az Androidos táblagépeik megjelentetésével.

Forrás: AndroidPolice, AndroidAndMe

 • Share