• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Megjelent a Skype Androidra

Hosszú várakozás után a mai napon végre megjelent az Android Marketen a hivatalos Skype kilens. Nagyon sokan várták, és a Fring-gel való szakítás óta kifejezetten hiányzott a Skype támogatottsága Android platformon. Ennek a mai nappal vége, és a Skype rendszeres felhasználói most már magukkal vihetik Androidon is a kedvenc kliensüket. Lássuk hát, mit is kapunk.

Első ránézésre a kliens nagyon igényesen elkészített munka. Az asztali kliensből ismert összes fontos funkciót megtalálunk, amire szükségünk lehet. A működés gyors, a kezelőfelület magától értetődő, láthatóan sok munka van a kliens mögött. Az alkalmazás mérete telepítés után 10 megabyte, de az adatokkal együtt hamar eléri a 15 megát is. Itt következik az első gyengéje, amit remélhetőleg hamarosan kiküszöbölnek majd, mégpedig az SD kártyára telepítés lehetősége.

A bejelentkezés után kiválaszthatjuk, hogy a kontaktlistánkat mi szerint szeretnénk szinkronizálni. Akár a teljes telefonkönyvünket szinkronizálhatjuk, de lehetőség van csak a skype listánkon már szereplő kontaktok szinkronizálására is, vagy dönthetünk úgy, hogy nem szinkronizálunk egyáltalán. Ez utóbbi esetben csak a skype kontaktjainkat láthatjuk a listánkon.

Külön plusz pont a kezelhetőség mellett, hogy a legfontosabb funkciókat, a kontaktlistát, és az előzményeket akkor is elérhetjük, ha épp a beállításokkal foglalkozunk, vagy akár egy új telefonszámot pötyögünk be a kontaktokhoz. A funkciók egyébként elég egyértelműen használhatók, nem kell nagyon tanulni a kliens kezelését, ami első hallásra teljesen logikus, és magától értetődő, mégis vannak alkalmazások, ahol ez nem mondható el ilyen egyértelműen.

Az alkalmazás belépés után folytonosan szinkronban van az asztali klienssel is. Ha az asztali kliensen módosítunk valamit, akár a kontaktlistánkon, akár csak profilképet cserélünk, az azonnal megjelenik a mobilon is. Az egyetlen negatívum, hogy a kliensből való kilépést nem sikerült igazán jól megoldani. Létezik ugyan opció a kijelentkezésre, és ha ezt megtettük, akkor kiléphetünk az alkalmazásból, de ebben az esetben a belépéskor bejelölhető “automatikus bejelentkezés” funkció veszti értelmét. Bejelentkezett állapotban ugyanis nincs lehetőség a kilépésre. Ha visszatérünk a homescreen-re, akkor láthatjuk, hogy az értesítési sávban ott a Skype logó, vagyis a háttérben folyamatosan fut az alkalmazás.

A hiányosságaival együtt is régóta várt jövevény a Skype kliens, és az eddig látottak alapján azt kell mondanom, hogy megérte várni.

Név: Skype
Honlap: http://www.skype.com/
Ár: Ingyenes
Értékelés: 4,80
 • Share