• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Következő fogás: fagylalt Android módra

Mi sem bizonyítja az Androiddal kapcsolatos távlati terveket, hogy a jelenleg még elterjedőben levő 2.2 Froyo névre keresztelt verzió mellett már ismert a két következő lépcső neve is. Ezek a Gingerbread és Honeycomb kódnevet kapták. Elizabeth Woyke, a Forbes újságírója szerint már az ezek utáni verzió kódnevére is fény derült. Valószínűleg a Google jövő év közepéig nem jelenti be, de a hardvergyártók már tudják, hogy az Android legújabb desszertje az Ice Cream, azaz a fagylalt lesz.

Ismeretes, hogy a Google az Android egyes verzióit különféle desszertekről nevezi el, betűrendben. A sor az 1.5-ös verzióval kezdődött, ami a Cupcake nevet kapta, és innentől sorban következett a Donut (1.6), az Éclair (2.0) és a jelenlegi, a Frozen Yoghurt rövidítéseként létrejött Froyo (2.2). Az ezek után következő verziók nevei már hivatalosan is ismertek, ezek a Gingerbread és a Honeycomb. A névadási minta alapján tovább haladva egyértelműen az “I” betű a következő, és többen tippeltek is az Ice Cream elnevezésre.

Habár a Google egyelőre hallgat az újabb verziónevekről, a hardvergyártók nyilván tisztában vannak az elkövetkezendőkkel. A jelenlegi információ az ARM elnökétől, Tudor Brown-tól származik. Az ARM jelenleg az egyik legnagyobb processzorgyártó, és technológiája a mai mobil eszközök 95%-ában megtalálható, többek között számos Androidos készülékben is.

Az Ice Cream kódnevű, valószínűleg 4.0-ás Android verzió bejelentésére persze még várni kell, hiszen a Gingerbread is csak az idei év végén debütál, és a Honeycomb majd csak a jövő év első félében lesz esedékes.

Forrás: Forbes

 • Share