• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Cirka – Partykalauz a zsebben

Budapest az a hely, ahol szinte minden napra jut olyan program, ami érdekes lehet. Néha túl sok is a lehetőség, és ilyenkor jól jön egy kis segítség, egy útmutató, amivel könnyebben eligazodhatunk a budapesti rendezvények között. A Cirka egy ilyen útmutató, és külön örömömre szolgál, hogy újabb magyar fejlesztésű alkalmazást mutathatok be nektek.

Az alkalmazás indításakor a főmenüben három választási lehetőségünk van a programok keresésére. Az első a térképes kereső, aminek a segítségével az aktuális pozíciónk alapján kapunk ajánlásokat, de természetesen tetszőleges helyeket is megnézhetünk. A térképen megjelölve láthatjuk az egyes helyeket, amiket kiválasztva megtekinthetjük, hogy az adott helyen milyen programok vannak. A jobb alsó sarokban található Csak ma gombbal szűrhetünk azokra a helyekre, ahol az aktuális napon vannak rendezvények.

A második lehetőség segítségével a programok listáján böngészhetünk. Ezt a pontot választva az összes aznapi programot láthatjuk, de a felül látható nyilakkal választhatunk másik napot is. Az egyes programokat kiválasztva további részleteket tudhatunk meg azokról.

A főmenü harmadik pontja a helyek listája. Ha egy konkrét hely rendezvényeire vagyunk kíváncsiak, akkor válasszuk ezt, és keressük ki a helyet a listából. A választott helynél időrendben találjuk a programokat, ahol a fent említett módon megnézhetjük a részleteket is. A helyek listáját a programok oldaláról is elérhetjük, ha egy adott programnál a hely képét választjuk.

Az alkalmazás kezelőfelülete egyszerű, de szépen kivitelezett. Ahogy az a Marketen is olvasható, jelenleg alfa fázisban van, de ettől függetlenül jól működik, a fejlesztő a tesztelés során felmerülő esetleges hibákat folyamatosan javítja. Az ötlet mögött további hasznos fejlesztési lehetőségek lapulnak, elég, ha csak naptár-integrációra gondolunk, vagy akár a kiválasztott helyhez történő térképes navigálásra. A rendezvényeket egyébként a Cirka weboldalán is kikereshetjük, illetve az Android mellett a napokban megjelent az iPhone-os változat is.

Név: Cirka - A Partykalauz
Honlap: http://www.cirka.hu/
Ár: Ingyenes
Értékelés: 4,71
 • Share