• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Újabb játékfejlesztők célozták meg az Androidot

Az Android továbbra is folyamatosan, és dinamikusan fejlődő piacot jelent a fejlesztőknek, legyen az alkalmazás, vagy játék. Az iPhone-on korábban megjelent, már-már klasszikusnak számító játékok folyamatosan jelennek meg Androidra, elég ha a Doodle Jump-ra, vagy az Angry Birds-re gondolunk. Nemrég újabb nagy játékfejlesztőkről, és az ő Androidos terveikről röppentek fel hírek. Nem kisebb nevek jelezték, hogy a jövőben megjelennek Androidon is, mint az Unreal grafikai motor mögött álló Epic, vagy a sportjátékairól is elhíresült EA Games.

Mark Rein, az Epic Games társalapítója, és alelnöke jelezte twitteren, nemrég bemutatták az Unreal Engine 3 Androidon futó verziójának demóját, többek között egy Samsung Galaxy S-en is. Bár egy ilyen twitteres bejelentés nem nagyon számít hivatalosnak, mégis sejthető, hogy ha már egy működő demo létezik, akkor bizony előrehaladott állapotban vannak a folyamatok. Az Androidos demo ellenére Mark Rein, illetve a valamivel korábbi Epic Games sajtóközlemény is azt bizonyítja, hogy az iOS-re szánt verzió előnyt élvez, tehát várhatóan előbb megjelennek az Unreal Engine 3 által hajtott játékok iPhone-ra, iPad-re, illetve iPod Touch-ra.

Ez utóbbi platformon már jelenleg is létezik egy kipróbálható demo, ami máris túl van az egymillió letöltésen, és ami mögött az Unreal Engine 3 dolgozik. Ez a grafikus motor hajta az olyan játékokat, mint a Gears of War, a Bioshock, a Medal of Honour, és persze az Unreal Tournament sorozat, tehát a mobilverzió is minden bizonnyal látványos lesz. Ennek elősegít©sére az Epic Games várhatóan megjelenteti saját fejlesztői környezetének, az Unreal Development Kit-nek (UDK) mobil platformokra optimalizált verzióit is.

Egy másik hír szerint az EA Games is bizakodóan tekint az Android fejlődésére. Eric Brown, az EA Games gazdasági vezetője a Deutsche Bank 2010 technológiai konferencián beszélt erről. Idézett egy jelentést, mely szerint 2014-re az Android piaci részesedése 25% körül lehet, és elmondta, hogy megpróbálják a mobil üzletágat úgy pozícionálni, hogy kihasználhassák ezt a fejlődési ütemet. Az EA Games jelenlegi mobilpiaci bevételeinek nagy részét az iPhone-ra és iPad-re kiadott játékok teszik ki, és nevéhez olyan játékok fűződnek, mint például a FIFA, vagy a Need for Speed sorozat, ezért jogos kíváncsiság előzi meg a fejlesztő megjelenését az Android platformon.

 • Share