• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Mutasd a telefonod! – Vagabond

Következő interjú-alanyunk Vagabond, aki Angliában él, és tartja az Android frontot. Volt szerencsém személyesen is találkozni vele itthon, és megbízható forrásból tudom, hogy szívesen megszökne a titkárnőmmel Hawaii-ra – feltéve, ha lenne ilyenem 🙂 Lássuk hát, mit is használ.

Milyen készüléket használsz, és mióta?

HTC Desire-t, nagyjából két hete, szóval még igencsak kezdő vagyok.

Milyen telefonról váltottál Androidosra?

Voltaképpen nem váltottam, mert céges telefon. Ugyanakkor a korábbi budget Samsung telefonomat már alig-alig használom, mert nagyon elszoktam a rezisztív képernyőtől. Egyébként választanom kellett, hogy iPhone vagy Desire, én pedig az utóbbira voksoltam.

Mik a leggyakrabban használt funkciók a telefonon, és ezekhez milyen alkalmazást használsz?

Elsősorban netet használok vele, azaz böngészek, levelet olvasok és írok, illetve twitterezek.

Az első kettőt a telefon beépített alkalmazásaival, az utóbbit pedig a sima Androidos Twitter klienssel. Próbáltam mást is, de ez igazából pont megfelelő.

Szoktál-e játszani a telefonon, és ha igen, mivel?

Igen, néha játszom, főleg, amikor nincs a környéken 3G. Két darab játék van letöltve, a mindenki által ismert Jewels, és egy Phit Reload című. Ez utóbbi érdekessége, hogy egyszer terveztem egy hasonló elveken működő játékot, amit aztán soha nem fejlesztettem le. Ez egy elég gyors játék, ideális azoknak, akiknek van pár szabad perce játszani. Megtalálható az Android Market-en.

Van-e olyan alkalmazás, amit kifejezetten ajánlanál másoknak?

A fent említett Phit Reload, valamint egy TrafficStat nevű másik, ami arra jó, hogy mérjük a netes forgalmunkat, alkalmazásokra lebontva.

Van-e olyan alkalmazás, amit nem ajánlasz másoknak?

A Desire Peep nevű twitter kliensét pl. nagyon nem. Szívtam vele egy darabig, mire valaki elmondta, hogy a twitter login változásai óta nem lehet vele belépni.

Milyen alkalmazást telepítettél legutóbb a telefonra?

Vagy a Time Runner-t, vagy a Retro Attack Lite-ot. Az előbbit azért, mert mérni akarom, mennyit futok (idő és táv), az utóbbit pedig azért, mert a Google AI Contest feladata erről a játékról szól, és ki akartam próbálni, hogy találjak egy nyerő stratégiát.

 • Share