• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Közösségi funkciók az AppBrain-en

Az AppBrain.com eddig is csupa hasznos dolgot hozott az Androidosok számára, és mostanra az első számú alternatívaként tartják számon a hivatalos Android Market mellett. Kétségtelen, hogy a webes felület, és a mobil alkalmazás kombinációja sokkal kényelmesebbé teszi az alkalmazások keresését, és telepítését. Korábban már volt szó a weboldalról elérhető telepítési funkciókról, illetve arról, hogy az alkalmazások megfelelő linkelésével bárhonnan elérhetővé vált a telepítés. Az AppBrain App Market alkalmazás legutóbbi frissítésével nem csak a kezelőfelületet tették szebbé, hanem közösségi funkciókat is beépítettek.

Az alkalmazás indítóképe is más lett, átláthatóbb, és szebb is, mint a korábbi verziókban. Négy lehetőség áll rendelkezésünkre. A Manage And Sync menüpontban kaptak helyet az eddig is ismert funkciók, ahol alkalmazásokat telepíthetünk, illetve szinkronizálhatjuk azok listáját a weboldallal. A Browse Apps menüpontban magától értetődően alkalmazások között kereshetünk, rengeteg féle szűrést alkalmazva. Ezenkívül módosíthatjuk a megjelenítés sorrendjét is, így például rendezhetjük a listát népszerűség, megjelenési idő, értékelés, vagy akár demográfiai szempontok szerint. Ez utóbbi esetén egy újabb menüt kapunk, amiből kiválaszthatjuk, hogy egy adott korcsoport által leggyakrabban letöltött alkalmazások kerüljenek a lista legelejére.

A következő menüpont a kezdőképen a Recommended Apps. Ezt választva az első alkalommal az AppBrain megvizsgálja a telefonunkra telepített alkalmazásokat, és ez alapján készít egy ajánlati listát. Később, ha változtak a telefonunkon az alkalmazások, akkor frissíthetjük az ajánlati listát.

Végül, de nem utolsó sorban a legérdekesebb újítás, a közösségi irányba mutató pont, az Explore Users. Itt első körben egy üres listát találunk, amit a Find People gomb segítségével kezdhetünk feltölteni. Ha ezt választjuk, akkor három irányba indulhatunk. Kapcsolódhatunk a Facebook fiókunkhoz, és az ottani kapcsolataink között kereshetünk követni kívánt embereket. Ha nem találunk a Facebook-on ilyen felhasználót, vagy egyáltalán nem akarunk ott keresgélni, akkor válogathatunk a népszerű felhasználók közül a Browse Popular Users segítségével. Itt olyan felhasználókat találunk, akik az AppBrain weboldalon publikussá tették az alkalmazásaik listáját. A sorrend a követők száma szerint alakul, a neveket kiválasztva megnézhetjük az illető alkalmazásait, és a Follow-ra nyomva követhetjük. A harmadik lehetőség, hogy megosztjuk az alkalmazásaink listáját. Itt a telefonon található, megosztó alkalmazások közül választhatunk, hogy milyen úton szeretnénk reklámozni a telefonunk tartalmát.

Összességében az AppBrain szerintem nagyon jó irányba halad a legutóbbi frissítéssel, és az új funkciókkal további remek lehetőségeket kínál, hogy felfedezzünk új alkalmazásokat, illetve megtaláljuk az igazán hasznosakat az immár több, mint 80 ezer alkalmazás között.

 • Share