• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Játék a gravitációval

Kikapcsolódásból soha nem elég. Korábbi játék-körképünk csak bemelegítés volt, és az Androidon elérhető játékok töredékét mutattuk csak be. Teljes képet persze nagyon nehéz lenne mutatni, ha csak az elérhető játékok számát nézzük, de időről időre összegyűjtünk egy csokorral, hogy aki szeret játszani a telefonján (és ki ne szeretne), az találjon kedvére valót. Ezúttal olyan játékokat gyűjtöttünk össze, amikben valamilyen módon a gravitáció játsza a főszerepet. Természetesen minden gyűjtemény végén a kommentekben várjuk a további tippeket, hogy ti mivel játszotok.

Angry Birds Lite

Az iPhone-ról oly jól ismert játék Androidos változata egy hete jelent meg az Android Marketben. Ahogy a neve is mutatja, nem teljes verzió, sőt a letöltésnél azt olvashatjuk, hogy béta teszt verzió, tehát ne lepődjünk meg, ha néha furcsán viselkedik. A tesztelés alatt egyébként egész stabilnak mutatkozott, mindössze egyetlen alkalom volt, amikor hirtelen kilépett.

A játék a háttértörténet bemutatásával indul, ahol megtudhatjuk, hogy a madarak gondtalan életét megzavarják a malacok, akik szemet vetettek a tojásokra, és el is lopják őket, hogy egy kiadós ebédet készítsenek belőlük. A madarak persze nem nézik ezt jó szemmel, és bosszút forralnak. A mi feladatunk, hogy segítsünk a malacok erődjeit lerombolni, és ezzel együtt a malacokat is eltüntetni a föld színéről. Ebben segítségünkre van egy hatalmas csúzli, valamint a kamikaze-madarak, akik különféle képességekkel rendelkeznek. Van repesz-madár, amelyik több apró madárrá változik röptében, így okozva nagyobb pusztítást. Van gyorsuló madár, és van robbanó madár is.

A játék hangulatos, és nagyon hamar rá lehet kapni. Aki a Lite verzióban található 15 pályán túljutott, alig várja, hogy további pályákon vigye győzelemre madarait. Erre egyelőre várnunk kell, de remélhetőleg hamarosan jön a folytatás.

Angry Birds Lite Beta letöltése
Letöltés

Hella Umbrella

A platform játékok újabb generációját képviseli a Hella Umbrella. Az Angry Birds Lite-hoz hasonlóan ez is béta verzió, de sajnos sokkal instabilabb, többször kilép, sőt egyszer sikerült egy olyan fagyást produkálnia, hogy csak az akkumulátor kivétele segített. Na, de tekintsünk el most ettől, és lássuk, miért is érdekes a játék.

Először a külsőségeket kell kiválasztanunk. Ez kimerül a kalap, az esernyő és emberkénk színének kiválasztásában. Ha ezzel megvagyunk, akkor elkezdhetjük megismerni a játékot. Az első pályán apránként tanulhatjuk meg a kezelést, és a trükköket. A karakterünk folyamatosan mozog, amíg falhoz nem ér, ezért állandóan figyelnünk kell rá, hogy le ne potyogjon, vagy bele ne fusson valami veszélyes akadályba. Szerencsére a lepotyogás ellen van egy zseniális trükk a tarsolyunkban. Egyszerűen fordítsuk el a telefont, és hirtelen megváltozik a gravitáció, máshová kerül a fent és a lent. Kell egy kis idő, míg belejövünk a játék irányításába, de ha megszoktuk, nagyszerű szórakozást nyújt a pályák kibogozása.

Hella Umbrella Beta letöltése
Letöltés

Sensor ball

Gyermekkorunk játékára emlékeztet a Sensor ball, amikor kis golyócskákat kellett a játék billentésével a helyükre terelni. Van több hasonló játék is, de ennek a kivitelezése szép, és a feladat annyival nehezebb, hogy egyszerre több különböző golyó van, és nem mindegy, hogy épp melyiket kell a cél felé terelnünk.

A játék irányítására kétféle módszer létezik. Egyik a klasszikus, gyorsulásmérős megoldás, amikor a telefont a megfelelő irányba döntve tudjuk befolyásolni a golyók mozgását. A másik megoldás abban az esetben lehet hasznos, ha telefonunk nem rendelkezik gyorsulásmérővel, vagy egyszerűbbnek találjuk az érintéssel történő irányítást. Ilyenkor a kép közepén látható nyíl irányát határozhatjuk meg, ezzel befolyásolva a gravitációt.

A pályák egyre bonyolultabb alakzatokból állnak, de nem időre kell teljesítenünk. A bal felső sarokban láthatjuk életeink számát, és valahányszor rossz golyót juttatunk célba, ez eggyel csökken. Három nehézségi szint közül választhatunk, a nehezebb szinteken több golyót kell eltüntetnünk.

Sensor Ball letöltése
Letöltés

Glyder 2

Újabb akciós játék került terítékre, ezúttal a komolyabb hardverrel rendelkezők számára. A Glyder sokaknak ismerős lehet, de aki nem ismeri, annak mindenképpen ki kell próbálnia, és ezt most ingyenesen megteheti. A játékban egy barkácsolt szárnyszerkezettel felszerelt lányt irányítunk, ahogy röpköd felhők közti világában. Drágaköveket kell összegyűjtenünk, ezáltal minél több helyet “bejárnunk”. Lendületet bukórepüléssel, vagy a felszálló légáramlatok meglovagolásával nyerhetünk.

Fontos megjegyezni, hogy a letöltéssel csak a telepítőt kapjuk meg, a játék első indításakor le kell töltenünk a mintegy 30 megányi adatot, tehát érdemes WiFi hálózatot használnunk. Ha ez megtörtént, akkor megnézhetjük a háttértörténetet, és segítséget kapunk a játék irányítását illetően. Ez utóbbi itt is a gyorsulásmérő használatával történik. A telefon döntésével kormányozhatjuk a lány röptét, de azért szokni kell a kormányzást. A játék nagyon gyorsan magába szippantja a játékost, könnyű nagyon sok időt eltölteni vele.

Glyder 2 FREE letöltése
Letöltés

 • Share