• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Alkalmazás telepítés bármilyen weboldalról

Pont egy hónapja írtam az AppBrain.com oldal újításáról, aminek segítségével a számítógépünk böngészőjéből tudunk telepíteni alkalmazásokat a telefonunkra. A módszer használatához a Fast Web Installer nevű alkalmazást kell a telefonra telepíteni, majd az AppBrain.com weboldalon (bejelentkezés után) az Install gombra kattintani, és már csorogt is le az alkalmazás a készülékre. Roppant kényelmes megoldás, de most erre rátettek még egy lapáttal.

Eddig ha olvastunk egy alkalmazásról, ami elég érdekesnek tűnt ahhoz, hogy telepítsük, akkor ki kellett keresni azt az AppBrain oldalon, vagy a Marketen, és csak utána indíthattuk el a telepítést. Mostantól bárhol használható az Install gomb, mindössze az adott alkalmazás AppBrain.com-on található oldalának linkjét kell egy picit módosítani. A módosított linkre klikkelve az oldal látogatója az alkalmazás leírásához jut, de egyben megjelenik egy keretben két lehetőség. Egyiknél ott a már ismert Install gomb, amivel egyből tudunk telepíteni a fent leírt módon. Ha még nem regisztráltunk az AppBrain oldalán, akkor az Install gombra kattintva először ezt kell megtennünk, de a regisztráció nagyon hamar megvan.

A másik lehetőség a már jól ismert QR-kód, ha nem szeretnénk regisztrálni, vagy még nincs a telefonon a Fast Web Installer. Ezt szokás szerint a Barcode Scanner-rel, vagy más hasonló alkalmazással tudjuk beolvasni, és egyből a Marketre juthatunk, ahol el is kezdhetjük a telepítést.

Ha a módosított linket a telefonunk böngészőjében választjuk ki, akkor az AppBrain.com kihagyásával közvetlenül az adott alkalmazáshoz jutunk a Marketen, a többi pedig már gyerekjáték.

 • Share