• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Új biztonsági rendszer a Marketen

Az Android Marketen jelenleg elérhető alkalmazások száma 70.000 körül van, és ez a szám folyamatosan nő. Az alkalmazások nagyobb része ingyenesen letölthető, a többit viszont szerencsésebb országokban, illetve a root-olt készülékeken kisebb-nagyobb összegért cserébe szerezhetjük be. Az Android alkotói tegnap jelentettek be egy új fejlesztést, aminek segítéségével az alkalmazások illetéktelen használatát próbálják visszaszorítani.

A jelenlegi másolásvédelemnél biztonságosabb megoldást biztosít a fejlesztőknek az Android Feljesztői Környezet (SDK) új része, a License Verification Library (LVL), amelynek segítségével valós időben kérdezhetnek le adatokat a Market License Server-ről, ily módon megállapítva a felhasználók jogosultságát az alkalmazás használatát illetően.

A bejelentésben elhangzott, hogy az elkövetkező néhány hónapban belül a jelenlegi másolásvédelmet teljesen lecserélik az új engedélyezési megoldásra. Szintén a napokban hozta nyilvánosságra a Google azt a változtatást, ami lehetővé teszi, hogy a Marketről letöltött alkalmazásokért a szerződött mobilszolgáltatók számlázzák ki a díjat. Ezek a lépések azt mutatják, hogy a Google végre szeretné komolyabbá, és versenyképesebbé tenni az Android Marketet. A mi kérdésünk már csak annyi, hogy vajon mikorra ér el ez a hullám kis hazánkba…

 • Share