• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Teljes hozzáférést az Android Markethez!

Ezzel a felkiáltással indult néhány napja a Facebook-on egy oldal, ahol a fenti – nem mellesleg igen nemes – cél érdekében lehet gyülekezni, hozzászólni, vagy épp a témába vágó Photoshop alkotásokat közzétenni. A cél nem más, mint hogy a Google-nek megmutassuk, igenis van igény az Android Market jelenleg igencsak szűkös, világszerte mindössze 13 országra kiterjedő teljes elérésére.

Az Android Marketen jelenleg mintegy 70.000 alkalmazás található, de sok más ország között Magyarországon is csak az ingyeneseket találjuk meg. Ezen kívül marad a készülék root-olása, és a Market Enabler használata, vagy ha még illegálisabb vizekre evezünk, akkor az alkalmazások direkt letöltése az internetről. Ez utóbbinak próbál gátat szabni a Google is a minap bejelentett új biztonsági rendszerrel, illetve a mobilszolgáltatók bevonásával, de a legjobb megoldás mégis az lenne, ha kiterjesztenék több országra is a fizetős alkalmazások elérhetőségét.

Tegnap a Webisztánon megjelent írásban hírbehozó jelentette, hogy megkeresésére a Google elég homályosan fogalmazott, óvatosan kikerülve a konkrét választ. Amíg ez változik, addig bízhatunk a mobilszolgáltatók együttműködésében, illetve megtehetünk mindent, hogy felhívjuk a Google figyelmét a magyarországi piacra, illetve az igényre, hogy ne kelljen root-olni a telefont csak azért, hogy fizethessünk az alkalmazásokért, hiszen sokan szívesen költenének erre, ha meglenne rá a legális lehetőség.

A Facebook oldalon ezt olvashatjuk:

“Az összegyűlt képekből profi fotónyomtatóval képeslapokat fogunk készíteni, ezeket elküldjük a Google Magyarországnak, valamint Dublinba és Mountain View-ba, a Google európai és amerikai főhadiszállására.”

Épp ezért csatlakozzatok ti is, terjesszétek az igét, izzon a Photoshop, Twitter, és minden egyéb, amivel nyilvánossá tehetjük a szándékunkat: Magyarország teljes hozzáférést akar az Android Markethez!

 • Share