• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Mutasd a telefonod! – Princess

Mivel az AndroidApps.hu tartalomban leginkább a felhasználókra, illetve olvasókra épül, ezért időről időre bemutatunk majd Android-felhasználókat, akik elmondhatják, milyen telefont, illetve azon milyen alkalmazásokat használnak. Reményeink szerint hasznos tippeket találtok majd a bemutatkozásokban, illetve képet kaphatunk a leggyakrabban használt alkalmazásokról is.

Elsőként egy hölgy kap szót, akit a twitteren @princesshu néven találhattok meg.

Milyen készüléket használsz, és mióta?

Jelenleg egy Nexus One-t és iPhone 3GS-t tartok a női táskámban, szokták is kérdezni, hogy mit az, amit cipelek benne, mert olyan nehéz? Hát őket (is).  🙂 Tesztekre és elfekvő készletben persze ott figyel egy első generációs Android készülék, egy T-Mobile G1, még egy 3GS valamint még a kezdeti időkből megmaradt 2G, amit hamarosan egy dual-bootos (iPhone OS és Android 1.6 Donut) készülékként fogok továbbadni.

Milyen telefonról váltottál Androidosra?

Nem igazán váltottam, sokkal inkább párhuzamosan használom a fent említett iPhone 3GS-sel. Jelenleg ezt a két platformot tartom olyan radikális húzóerőnek, melyek a fantáziámat megmozgatják. Korábban természetesen, hasonlóan mint sok másnál, nálam is megtalálhatók voltak a népszerűbb telefonmárkákból. A Nokiát az N80-nál és a BlackBerry-t pedig a Pearl-nél tettem le és váltottam anno 2G-re és mellette egy G1-re.

Mik a leggyakrabban használt funkciók a telefonon, és ezekhez milyen alkalmazást használsz?

Több fontos alkalmazás is van számomra az Androidon, nagyon sokat tesztelek is folyamatosan, de nem szeretem, ha a készülékemen a “Low on space” hibaüzenet néz vissza rám, ezért azokat az alkalmazásokat, amiket nem használok hosszabb ideig, nem szoktam tárolni a készüléken. Egyébként is, nőként rend a lelke mindennek elvet képviselem 🙂 . Tehát ne várj alkalmazás dömpinget. Na, de nézzük, hogy milyen funkciókat tartok lényegesnek és melyek azok az alkalmazásokat, amiket használok Androidon. Gyorsan ránézek a Homescreeneimre és sorolom is a teljesség igénye nélkül 🙂 .

Kellékek közül: AppAware, AppsInstaller, Barcode Scanner, Goggles

Közösségi alkalmazások: Seesmic, Twitter for Android, Facebook

Geolokáció: Gowalla, Fousquare, Layar, Earth

IM kliens: eBuddy

Egyéb kiegészítők: WordPress for Android, Knocking Live, Shazam,

Funkciók, amik szinte nélkülözhetetlenek: Application Drawer, Live Wallpaper, Haptic Feedback, Power Control widget, Swype keyboard, pinch-to-zoom, LED vaku

Szoktál-e játszani a telefonon, és ha igen, mivel?

Idő hiányában, nem igazán. Az utolsó játék, amivel játszottam kb. fél évvel ezelőtt az a Sketch Online volt.

Van-e olyan alkalmazás, amit kifejezetten ajánlanál másoknak?

Lásd két kérdéssel feljebb.

Van-e olyan alkalmazás, amit nem ajánlasz másokak?

Miután sokat tesztelek, ezért volt szerencsém már jópár Androidos alkalmazással találkozni. Igazából nem akarom egyik alkalmazást sem negatívan minősíteni, mert lehet, hogy ami nekem nem jött be, az másoknak kedvencévé válik. Csak ismételni tudom magam és elmondani, hogy a számomra fontos alkalmazásokat már a fentiekben megemlítettem.

Milyen alkalmazást telepítettél legutóbb a telefonra?

Doubletwist, Adobe Reader, Skyfire

 • Share