• Google+
  Google+
 • Facebook
  Facebook
 • Twitter
  Twitter
 • E-Mail
  E-mail

Játék az élet – 2.rész

A játékokat bemutató körképünk második részében újabb klasszikusok, és kevésbé klasszikusok sorakoznak. Természetesen ezekkel a játékokkal csak a jéghegy csúcsát tudjuk megmutatni, és csak bíztatni tudok mindenkit, hogy keresgéljen, próbálgasson maga is játékokat, hiszen nem csak a régi ismerősök köszönhetnek vissza a Marketen, de remek új darabokat is találhatunk. Lássuk hát a folytatást…

Super K.O. Boxing 2

A játéktermek hangulatát idézi a Super K.O. Boxing 2, amit nemrég teljes verzióban elérhetővé tett a fejlesztő csapat. Arra ugyan számítani kell, hogy (a legutóbbi verzió) egy kb. 53 megás adatcsomagot tölt le a telepítés után, tehát érdemes wifi-közelben lenni az első indításnál. A játék azt nyújtja, amit sejthetünk a képekből, illetve a nevéből. Igazi szemről-szemben akciót, különböző fura ellenfeleket, kellemes grafikát és hangokat, többféle versenymódot és persze apránként megszerezhető jelvényeket, díjakat.

A játék irányítása viszonylag hamar elsajátítható; a megfelelő magasságban kell az érintőkijelzőt tapogatni, hogy alsó, vagy felső ütéseket vigyünk be, van egy gomb a védekezéshez, és a telefon jobbra, vagy balra döntésével tudunk kitérni ellenfelünk öklei elől. Természetesen, mint minden valamire való verekedős játékban, itt is vannak ütéskombinációk, amiknek a segítségével hatékonyabban küzdhetünk. Ezeket a kombinációkat a játék tippjei árulják el, érdemes tehát elolvasni az aktuális játszma betöltése közbeni szövegeket.

Ahogy említettem a játék teljes verziójú, de az ingyenességnek jelen esetben a beállítás képeken megjelenő hirdetések az ára. Ezeket természetesen a fizetős verzió beszerzésével tüntethetjük el.

null
Super K.O. Boxing 2 letöltés

Replica Island

Kipp-kopp...van ott valaki?Itt az ideje, hogy kedvenc droidunkat elvigyük egy kalandra. A történet szerint egy kimondhatatlan nevű professzor által megépített Android nevű robotot (Android…igen, az) kell átvezetni mindenféle veszélyen át, és közben mindenféle feladványt megoldani, a többi rosszindulatú robotot összezúzni, vagy legalábbis kikerülni, gyöngyöket és kristályokat gyűjtögetni. Kicsit olyan érzése van az embernek mintha több játékot összegyúrtak volna, és megtették az Android logót főszereplővé.

Érdemes a játékot a bevezető (tutorial) szinttel kezdeni, mert sok hasznos infót megtudhatunk az irányításról, különböző trükkökről, és persze ki is próbálhatjuk a droid irányítását. Ez utóbbira elsősorban a trackball/optikai joystick szolgál, illetve a kép bal alsó sarkában elhelyezett két gomb, amikkel ugrani, illetve támadni lehet. A gonosz robotok kilapításán kívül a támadó gombnak van egy extra funkciója is. Ha hosszabban nyomva tartjuk, akkor droidunk képes egy ideig távirányítani a rossz útra tért kispajtásait. Megtehetjük pl. hogy a kis robotok felett átvesszük az irányítást, odairányítjuk a fal mellé, és mikor a távirányítást kikapcsoljuk, a szegény pára felrobban. Ezzel egyaránt nyithatjuk meg az utat, és likvidálhatjuk az ellenséget. Összességében nagyon jó kis játék, sokat lehet vele szöszmötölni. Egyedül talán a sok szöveg lesz unalmas, amit végig kell olvasnunk játék közben, amikor valakivel összetalálkozunk.

null
Replica Island letöltés

Paper Toss

Az irodai unatkozás ihlette a következő játékot. Még valamikor réges-rég online játszottam vele, vagyis a Flash verziójával. Maga a játék pofonegyszerű, a kukába kell dobálni papírgalacsinokat. Ezt nehezíti a hol jobb-, hol baloldalon megjelenő asztali ventilátor, ami galád módon elfújja a lövedéket. Ennek megfelelően kicsit széllel szemben kell célozva kell pöccintenünk a galacsint, hogy mégiscsak betaláljunk a papírkosárba. A váltakozó erősségű és irányú ellenszéllel dacolva kell minél több találatot elérnünk. A toplistára az egymás után elért találatokkal lehet felkerülni, mindezt különböző nehézségi szinteken, ami azt jelenti, hogy a papírkosár egyre távolabb van.

Az irodai környezetben három nehézségi szint van, de kipróbálhatjuk tudásunkat három másik környezetben; reptéri váróban üldögélve, pincében, és az iroda mosdójában is. A játék grafikája szép, de a hanghatásokkal válik igazán hangulatossá. Az irodai háttérzaj, a mellédobott galacsinok nyomán morgó munkatársak, vagy a pincében serénykedő személyzet korholása teszik teljessé az élményt, így a feladat viszonylagos egyszerűsége ellenére nagyon sok időt el lehet vele tölteni.

null
Paper Toss letöltés

Air Control

Újabb nagyszerű időtöltést ígérő darab az Air Control. Segítségével kipróbálhatjuk légi irányítási tudásunkat, amiről hamar kiderül, hogy nem sok van belőle – legalábbis nálam ez a helyzet. Igaz, ha a valóságban is így lenne, akkor kevesen mernének repülőre ülni 🙂 Mindenesetre érdemes vele próbát tenni, nagyon hamar függővé válhat az ember. A játék célja, hogy a repülőtér fölé érkező gépeknek segítsünk biztonságban földet érni. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a légtérben megjelenő repülőnek rajzolunk útvonalat, jó esetben a leszállópálya felé, kevésbé szerencsés esetben, pl. ha zsúfolttá válik a szituáció, akkor kikerülő manőverhez. Minden leszálló gépért pontot kapunk, és minél több pontunk van, annál magasabb lesz a rangunk. Kétféle játékmód közül választhatunk. Az egyikben a két leszállópályára szín szerint kell letenni a gépeket, míg a másikban akkor tehetjük le a gépeket a pályára, ha annak megegyezik a színe, vagy a formája az előzőleg letett gépével.

Amortizáció a légtérben

A Marketen található egy Air Control Beta nevű verzió is, ami ugyanennek a játéknak hardveres gyorsítást használó változata. Ez jelenleg tesztelés alatt áll, tehát történhetnek váratlan dolgok, szóval ha nyugodtan szeretnénk játszani, akkor maradjunk a stabil verziónál. A játékban alul hirdetések tűnnek fel, amiktől a fizetős változat megvásárlásával szabadulhatunk meg.

null
Air Control letöltés

Doom

Klasszikus a tenyérbenEgy újabb játék, amit keveseknek kell bemutatni. A Doom az FPS játékok egyik úttörője volt, és mivel a mostani mobil készülékek teljesítménye sokszorosa az akkori asztali gépekének, nem meglepő, hogy itt is megjelennek az átiratok. Az androidos verzió egész jól sikerült, de bevallom, nekem az irányítása kicsit nehézkesnek tűnt. Egyszerre kell kezelni a trackballt, vagy az optikai joysticket, és az érintőkijelzőn a gombokat, plusz a gombokon kívüli területre nyomva lőhetünk. Persze lehet, hogy csak az én képességeimen fog ki 🙂 A játék grafikája azon a szinten van, mint az eredeti, persze nem az igénytelenség miatt, viszont így a rajongók biztosan nosztalgikus hangulatban fogak játszani vele. Sajnos a kommentek között sokan említik, hogy nem indul, vagy befagy, illetve az irányítás nehézkességét emlegetik. Egy próbát mindenképp megér.

null
Doom letöltés

Bebbled

A második rész végére is egy logikai játékot hagytam. Újabb színeket párosító, golyókat eltüntető játék, viszont talán az egyik legszebben kivitelezett darab ebben a kategóriában. A grafika és az animációk nagyon szépre sikerültek. A kettő, vagy annál több egyforma színű, egymás mellett álló golyókat kell kiválasztani a kijelzőn, így azok eltűnnek. A cél bizonyos pontszám elérése a feladvány végére. A játék egyik érdekessége, hogy nem csak az érintőkijelzőt kell használnunk, hanem bizonyos esetekben át kell fordítanunk a telefont, hogy az adott szint követelményeit teljesítsük. Az elején könnyű feladványok hamar nehezebbre fordulnak, de a kihívás megvan, ezért sokáig nem lehet megunni.

A feladványok megoldásán kívül választhatjuk a Freestyle módot, ahol nem kell a pontokra, vagy a lépések számára figyelni, hanem a cél a minél hosszabb játék. A beállításoknál megadhatjuk, hogy legyen-e hangja a játéknak, szeretnénk-e rezgő visszajelzést kapni a lépésekről, illetve hogy balkezes módban szeretnénk-e használni. Ez utóbbi mindössze annyit jelent, hogy az eltűnő golyók helyett az újak a kép bal-, vagy jobboldalán jelenjenek meg. Ezen kívül az eredményeinkkel eldicsekedhetünk Facebook-on, vagy Twitteren is.

null
Bebbled letöltés

Ennyi volt a móka mára, zárul a játék-körkép mára 🙂 Csak ismételni tudom magam; ez csak a jéghegy csúcsa. Viszont most a tietek a szó, meséljétek el kommentben, hogy mivel szoktatok játszani, mit érdemes kipróbálni, vagy milyen tapasztalataitok vannak.

 • Share